Anturijärjestelmä

CO2-anturit

Thebenin AMUN CO2-antureilla, CO2-merkkivaloilla ja siirrettävillä CO2-monitoreilla voit parantaa ilmanlaatua julkisissa tiloissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, yliopistoissa, kokoontumistiloissa tai suurissa toimistoissa. Ilman CO2-pitoisuutta seurataan jatkuvasti. Jos säädettävät raja-arvot ylittyvät, laite varoittaa LED-merkkivalojärjestelmän avulla ja kytkee ilmanvaihdon tai ilmastoinnin ohjauksen päälle. Lisäksi saatavilla on yksiköitä, joissa on integroitu lämpötilan ja suhteellisen kosteuden mittaus tuulettimen optimoitua ohjausta varten.

CO2-anturit, CO2-liikennevalot ja CO2-valvontalaitteet

Theben AMUN 716 CO2-anturit, CO2-liikennevalot ja CO2-monitorit valvovat CO2-pitoisuutta kouluissa ja luokkahuoneissa, toimistoissa ja neuvotteluhuoneissa tai jopa passiivi- ja matalaenergiataloissa. CO2-huoneilma-anturit edistävät siten ratkaisevasti huoneilman laadun parantamista. Säädettävien raja-arvojen perusteella yksiköt antavat LED-merkkivalojärjestelmän avulla visuaalisen varoituksen, jos CO2-pitoisuus on mahdollisesti vaarallinen, jolloin ilmanvaihto voidaan optimoida manuaalisesti tai automaattisesti ja luoda terveellinen sisäilmasto. USB-kaapelilla varustetun mobiililaitteen lisäksi on saatavana vaihtoehtoja seinä- tai uppoasennukseen sekä KNX-laitteisiin.

AMUN 716 CO2 Monitor on USB-kaapelilla varustettu siirrettävä CO2-anturi, jonka mittausalue on 0-5 000 ppm. Käytännöllinen USB-kaapeli mahdollistaa helpon käyttöönoton. Jalusta ja liukumaton alusta kuuluvat toimitukseen. Vaihtoehtoisesti myös seinäasennus on mahdollinen.

Nykyinen CO2-pitoisuus näytetään LED-merkkivalolla: 

  • Vihreä: Jopa 1 000 ppm CO2, hygieenisesti OK
  • Oranssi: Jopa 2000 ppm CO2, hygieenisesti näkyvästi erottuva
  • Punainen: Yli 2 000 ppm CO2, hygieenisesti tuomittava

AMUN 716 CO2 Monitor ja AMUN 716 SR CO2-anturimittaavat CO2-pitoisuuden lisäksi myös huoneen suhteellista kosteutta ja lämpötilaa. Automaattista ilmanvaihdon ohjausta varten AMUN 716 SO:ssa on kolme 0 -10 V:n ulostuloa CO2:lle, lämpötilalle ja kosteudelle. AMUN 716 SR tarjoaa myös kaksi kytkentälähtöä kaksivaiheista ohjausta varten. Molemmat yksiköt soveltuvat erinomaisesti sääntelemättömien ilmanvaihtojärjestelmien jälkiasennukseen. Kynnysarvot ovat säädettävissä:

  • Vihreä: 1. Kynnysarvo 500-900 ppm
  • Keltainen: 2. Kynnysarvo 1100-1500 ppm
  • Punainen: yli 2. Kynnysarvo

CO2-anturit KNX-järjestelmiin
Kanssa AMUN 716 S KNX on saatavana laitevaihtoehto, jossa on integroitu yksittäinen huonelämpötilan säädin lämmitystoimilaitteiden tai moottorikäyttöisten toimilaitteiden ohjaamiseen KNX-järjestelmissä. KNX CO2-anturissa on neljä binäärituloa tavanomaisille kytkimille/painikkeille (kytkentä, himmennys, kaihtimet, arvonlähetin) sekä ulkoiselle lämpötila-anturille, ikkunakoskettimelle tai läsnäolosignaalille. Lämpötila-anturi voidaan liittää lattialämpötilan rajoittamiseksi tai huonelämpötilan mittaamiseksi.

thePrema P360 KNX AP Multi WH yhdistää CO2-anturin ja PIR-läsnäoloilmaisimen KNX yhteen laitteeseen. Huoneilma-anturi mittaa CO2-pitoisuutta, suhteellista kosteutta, lämpötilaa ja ilmanpainetta, ja siinä on kolme itsenäisesti parametroitavissa olevaa raja-arvoa CO2-pitoisuudelle ja suhteelliselle kosteudelle. Lisäksi monianturissa on integroitu huonelämpötilan säädin ja neljä binäärituloa. Läsnäoloilmaisin tarjoaa neliönmuotoisen 360°:n havaintoalueen (9 x 9 m 3 m:n asennuskorkeudella) sekä kolme valokanavaa ja kaksi läsnäolokanavaa KNX-järjestelmien LVI-ohjaukseen.