Thebenin KNX-järjestelmät: helppoutta järkevästi

Thebenin KNX-valaistuksenohjaus korostaa ja antaa suuntaa

Hämärä on ennustettavissa, niin aamulla kuin illalla. Siihen voi sopeutua - varsinkin kun KNX-järjestelmät on ohjelmoitava sitä varten. Huomioon on otettava monia parametreja, kuten vuodenaika, auringonnousu ja -lasku, päivittäiset kirkkausarvot sekä sääolosuhteet.

Kaikki tämä toimii Thebenin kanssa erityisen hyvin. Esimerkiksi yritysten, teollisuuslaitosten, hallintorakennusten tai asuinkompleksien sisäänkäyntien, ajoväylien tai pysäköintialueiden edessä. Toisin sanoen kohteissa, joissa tarvitaan enemmän valaistusta työn alkaessa tai päivän päättyessä.

Thebenin KNX-valaistusohjaukset korostaa ja antaa suuntaa - juuri silloin, kun tarvitset sitä. Ulkona ja sisällä.

KNX-valaistuksen ohjaus rakennuksissa ja ulkotiloissa: uraauurtavaa tekniikkaa

On mukava tunne tulla kotiin kun valo syttyy jo hyvissä ajoin ennen ovelle tuloa. Puutarhassa tai parkkipaikoilla oleva kulkuvalaistus luo turvallisuutta. Hotellin käytävillä tai hoitolaitoksissa on tärkeää löytää perille myös yöllä, koska pehmeästi himmennetty valo ei jätä täysin pimeään. Thebenin avulla tämä mukavuus on helppo luoda theLuxa P KNX -liiketunnistimilla ja KNX-yleishimmenninlaitteilla, jotka antavat aina halutun valotason. Olkoon se sitten aamulla, illalla tai yöllä. Pysyvästi tai ajoittain, tietyillä valaistustasolla tai esimerkiksi tietyillä reaktioilla ja seuranta-ajoilla.

 

 

Valaistuskonseptit
Valaistuskonseptit
Valaistuskonseptit
TITLE_FI_FI does not exist

Kulkuvalaistuksen perusperiaate

Aamu- ja ilta-aikaan 40 %:n perusvalaistus antaa suuntaa. Kirkkaus kytkeytyy 100 %:iin, kun liikettä havaitaan. Toiminta-ajan jälkeen valaistus himmennetään pehmeästi takaisin perusvalaistuksen tasolle. 

KNX-valaistuksen ohjaus rakennuksiin ja ulkotiloihin:
Etuja

TITLE_FI_FI does not exist

1. Laaja tunnistusalue ja yleiset käyttömahdollisuudet

 • Ulkona käytettävässä KNX-liiketunnistimissa theLuxa P300 KNX on 16 metrin tunnistusalue ja erillinen aliryömintäsuoja.
 • Tunnistin soveltuu katto- ja seinäasennukseen. Kulmakannattimet asennusta varten sisä- tai ulkokulmiin sekä välikehykset kaapeleiden sivuttaisreititystä varten sisältyvät toimitukseen.

    
2. Älykkäät toiminnot

 • theLuxa P300 KNX mahdollistaa vaihtamisen kirkkauden ja ylitysajan vaihtoehtoisten arvojen välillä. Näin voidaan ottaa huomioon eri arvot eri vuorokaudenaikoina ja tilanteissa.
 • Tärkeimpiä asetuksia, kuten kirkkautta ja ylitysaikaa, voidaan muuttaa KNX-objekteilla käytön aikana.


3. Investointivarma

 • KNX-yleishimmentimiin on tallennettu erilaisia himmennyskäyriä, jotka korjaavat himmennyskäyttäytymistä käytetyn valonlähteen mukaan ja takaavat näin LED-valonlähteiden portaattoman ja välkkymättömän himmennyksen.
 • Himmennysteho on 400 W tai 200 W kanavaa kohden laitteen tyypistä riippuen. Jos tehoa tarvitaan enemmän, se voidaan kaksinkertaistaa 800 W:iin tai 400 W:iin kytkemällä kaksi kanavaa rinnakkain.
 • Upotettavat KNX-kytkintoimilaitteet, kuten SU 1 KNX, on optimoitu myös suurille syöttövirroille, ja ne tarjoavat joustavia käyttömahdollisuuksia integroitujen binääritulojen ansiosta.
Produkte theLuxa P300 transparent 520x294

theLuxa P KNX

Tällä KNX-liiketunnistimella on 16 metrin tunnistusalue. Tämä on eduksi erityisesti suurissa rakennuskomplekseissa, koska vähemmän ilmaisimia riittää kattamaan suuremmat sisäänkäyntialueet, pysäköintialueet tai ajoväylät. Se voidaan asentaa seinään tai kattoon. Monia sen toimintoja voidaan helposti ohjata ja muuttaa käsin theSenda-kaukosäätimellä.

Tietoja tuotteesta
DM 8 2 T KNX

DM 8-2 T KNX

Riippumatta siitä, valitsetko FIX- tai MIX-sarjan - Theben KNX-yleishimmenninten avulla voit himmentää valonlähteitä, kuten LED-, halogeeni- ja energiansäästölamppuja, portaattomasti ja välkkymättä. Suurten tehojen ajat ovat ohi. Nykyään halutaan himmentää pienitehoisia LED-valoja. Theben on huomioinut tämän ja tarjoaa KNX-himmennystoimilaitteita, joiden minimikuormitus on vain 2 wattia.

Tietoja tuotteesta
RMG 8 S KNX

RMG 8 S KNX

8-kanavainen kytkentätoimilaite RMG 8 S KNX on vain 4 moduulia leveä, mutta se kytkee turvallisesti ja luotettavasti jopa 800 A:n syöksyvirrat (200 µs) kanavaa kohti. KNX MIX2 -toimilaitteiden täydellinen valikoima avaa uusia mahdollisuuksia KNX-järjestelmien suunnitteluun. Tarvitset vain perusmoduulin, johon voidaan liittää enintään kaksi haluamaasi laajennusmoduulia.

Tietoja tuotteesta
SU 1 KNX

SU 1 KNX

Kompaktin rakenteensa ansiosta uppoasennettava KNX-kytkentätoimilaite mahtuu koje- ja jakorasioihin ja kytkee silti jopa 740 A:n syöksyvirrat luotettavasti ja turvallisesti. Kaksi ulkoista tuloa painonapin, merkkikontaktin tai lämpötila-anturin kytkemistä varten tarjoavat maksimaalisen joustavuuden. 

Tietoja tuotteesta

KNX ja DALI: Kaksi standardia energiatehokkaassa ohjauksessa

Oli kyseessä avotoimisto, luokkahuone tai seminaaritila: ikkunan lähellä on valoisaa, mutta huoneen syvemmällä on pimeämpää. Aamu- ja iltahämärä sekä huono sää voimistavat tätä vaikutusta. KNX-kiinteistöautomaatio, johon on integroitu DALI-valaistuksen ohjaus, takaa miellyttävän tasaiset ja energiatehokkaat valaistusolosuhteet.

Theben tarjoaa tähän ratkaisevia läsnäolotunnistimia: PlanoSpot KNX ja Prema P360 KNX kattavat optimaalisesti suuret huoneet neliönmuotoisilla tunnistusalueilla. Kolmen suunnatun valonmittauksen avulla PlanoSpot KNX:n jaPrema P360 KNX:n kirkkaustilanne määritetään tarkasti. Tämä mahdollistaa erillisen vakiovalonsäädön toteuttamisen kummallekin kahdelle valaisinryhmälle. Suuri säästöpotentiaali: neliönmuotoisen havaintoalueen ansiosta vähemmän läsnäolotunnistimia kattaa yleensä huonetilat paremmin. Tämä säästää aikaa ja rahaa laitteisiin, asennukseen ja ohjelmointiin sekä tarkan valonmittauksen ja sitä vastaavan DALI Gateway KNX:n kautta tapahtuvan valonohjauksen ansiosta maksimaalinen energiatehokkuus on valmiiksi ohjelmoitu.

DALI Gateway KNX plus:n avulla 64 DALI-laitetta voidaan jakaa enintään 16 valaisinryhmään. Tietoja vaihdetaan kaksisuuntaisesti valaisimien ja KNX-järjestelmien välillä. Etu: Valaisimia voidaan ohjata, mutta myös liitäntälaitteiden tai valonlähteiden häiriöt voidaan näyttää KNX-visualisoinnissa.

Vakaat valaistusolosuhteet kaikissa järjestelmissä KNX:n ja DALI:n avulla

Jokaisella on omanlainen tunne lämpötilasta. Samoin kuin lämpötilan tunteminen on yksilöllistä, tunnemme samoin myös kirkkaudesta: liian kirkas tai liian tumma on joustava termi, ja jokainen kokee sen eri tavalla.

Me kaikki tiedämme, että valo on tärkeä hyödyke. Yhä useammat asiantuntijat ovat jo vuosien ajan useissa tutkimuksissa kiinnittäneet huomiota huonon valaistuksen terveysvaikutuksiin.

Haaste on selkeästi määritelty: Toisaalta on tarpeen säästää energiaa ja vähentää CO2-päästöjä. Toisaalta on tarpeen luoda pysyvästi hyvät valaistusolosuhteet, joissa ihmiset voivat työskennellä keskittyneesti ja ilman terveysriskejä. Theben tarjoaa tähän oikean ratkaisun.

KNX DALI
KNX DALI
KNX DALI
Suuntavalon mittaukset

Suorat valonmittaukset

KNX-läsnäolotunnistimet thePrema P ja PlanoSpot KNX rekisteröivät auringon säteilyn eri tavoin kohdistetun valonmittauksen ansiosta ja ohjaavat ikkunan lähellä olevaa valaistusryhmää riippumatta huoneen sisällä olevasta valaistusryhmästä. 

Theben KNX-valaistuksen ohjaus toiminnallisessa rakennuksessa

Käyttötarkoitusrakennus

Etuja

Korkea kuvanlaatu

 • KNX-läsnäolotunnistimissa thePrema P ja theRonda P on neljä osittain päällekkäistä passiivista infrapuna-anturia. Tämä päällekkäisyys tarjoaa hyvin tiheäsilmäisen kattavuuden, joka havaitsee luotettavasti jopa istumatyöt, joissa on vain vähän liikettä.
 • Kattoon upotettavaan asennukseen suosittelemme KNX-läsnäolotunnistimia PlanoCentro ja PlanoSpot, joiden asennuskorkeus on vain 3 mm ja joiden havaitsemislaatu on erittäin hyvä peilioptiikan ansiosta. Uusi theRonda S360 FLAT, jonka asennuskorkeus on vain 5 mm, on myös lähes näkymätön.


Optimoitu energiankulutus

 • Toiminnot "Lyhytaikainen läsnäolo kauttakulkualueilla" ja "Mukautuva ylitysaika" vähentävät huomattavasti energiankulutusta.
 • Yksilöllisesti halutusta asetuksesta riippuen valoa voidaan ohjata täysin automaattisesti KNX-läsnäolotunnistimen kautta. Tai puoliautomaattisesti: Tällöin valo voidaan kytkeä päälle valokatkaisimella. Läsnäolotunnistin sammuttaa sen.

 

Lisää mukavuutta ja joustavuutta

 • Tärkeimpiä asetuksia, kuten "ylitysaikaa" ja "kirkkauskynnystä", voidaan muuttaa KNX-läsnäoloilmaisimien osalta KNX-objektien kautta käytön aikana.
 • DALI Gateway KNX plus -Gatewayn avulla valaistusta ei voi vain kytkeä ja himmentää. Device Type 8 (DT8) -tuen ansiosta myös värin ja värilämpötilan säätö on mahdollista.
 • Valaistuksen käyttö ja ohjaus on mahdollista iON 108 KNX -huonesäätimellä. iON 108 KNX:n jopa 20 toimintoa voidaan käyttää painikkeella ja näytöllä sekä sovelluksella.
thePrema P KNX2

thePrema P KNX

360° havaintoalue 10 x 10 metriä, mukautuva 2-kanavainen sekavalonmittaus, 3 valokanavaa - nämä ovat vain muutamia ominaisuuksia, jotka tekevät Prema P KNX:stä ihanteellisen läsnäolotunnistimen KNX-järjestelmiin. Tunnistin näyttää täydet ominaisuutensa kun sitä käytetään valaistuksen lisäksi myös lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien ohjaamiseen kahden erillisen läsnäolokanavan avulla.

Tietoja tuotteesta
theRonda P KNX

theRonda P KNX

theRonda P KNX täydentää erinomaisesti thePrema P KNX:ää. Varsinkin kun on kyse luokkahuoneiden lisäksi suurten tilojen, kuten kokoussalin tai jopa urheiluhallin, integroimisesta KNX-rakennusautomaation piiriin. theRonda P KNX:llä on suuri, halkaisijaltaan 25 m:n ympyränmuotoinen tunnistusalue, ja se soveltuu kaikkiin sovelluksiin epätavallisissa huonegeometrioissa, kuten tuulettimen muotoisissa konsertti- tai tapahtumasaleissa. Mahdollisuus asennuskorkeuksiin 2-15 m ja suojausluokka IP 54 tekevät siitä monitoimilaitteen.

Tietoja tuotteesta
DALI Gateway KNX plus 410x231

DALI-Gateway KNX plus

KNX plus DALI-Gateway yhdistää digitaalisen valaistuksen ohjauksen DALI-protokollan KNX-järjestelmiin, jotka kattavat useita huoneita. Se ohjaa jopa 64 DALI-liitännällä varustettua käyttölaitetta yksittäin tai ryhmissä. Käyttöönotto voidaan suorittaa joko ETS:n kautta tai integroidun web-käyttöliittymän kautta mobiililaitteella. Toinen kohokohta on DALI DT8 -tuki, joka mahdollistaa värin ja värilämpötilan hallinnan.

Tietoja tuotteesta
iON KNX

iON 108 KNX

iON 108 KNX-huonesäätimellä voidaan valita kuvake kirjastosta kullekin enintään 20 toiminnolle. Kuvaketta voidaan täydentää sopivilla toimintojen nimillä, ja se näyttää nykyisen tilan. Tämä yksinkertaistaa käyttöä ja navigointia huoneohjaimessa huomattavasti. Käyttöä helpottaa entisestään sovelluksen kautta tapahtuva käyttö. Integroitu Bluetooth-liitäntä muodostaa kätevän ja samalla turvallisen yhteyden iON 108 KNX:n ja älypuhelimen tai tabletin välille.

Tietoja tuotteesta
TA S4 KNX

TA 4 S KNX

Joissakin tapauksissa on hyödyllistä pystyä puuttumaan manuaalisesti automaattiseen valonsäätöjärjestelmään. Esimerkiksi luokkahuoneen taulun valon kytkeminen pysyvästi päälle tai pois päältä. Painikeliitäntä, jossa on 4 binäärituloa, tarjoaa mahdollisuuden käyttää tähän tarkoitukseen tavanomaisia painikkeita ja  kytkimiä.

Tietoja tuotteesta

Theben KNX verhotoimilaite

Auringonsuoja, joka reagoi aina oikein

Aurinko nousee idässä ja laskee lännessä, mutta niiden välissä ja vuoden mittaan se kulkee hämmästyttävän vaihtelevasti, mikä vaikuttaa eri tavoin rakennuksiin, toiminnallisiin rakennuksiin ja niissä työskenteleviin ihmisiin.

Joillekin tulee nopeasti liian lämmin, toiset häikäistyvät  auringonvalon vaikutuksesta. Jos haluat luoda tasaiset valo- ja lämpöolosuhteet ja varmistaa tuottavan työympäristön, löydät Thebenin KNX-järjestelmistä juuri ne komponentit, jotka tasapainottavat auringon asennon ja korkeuden monimutkaista vuorovaikutusta: Tehokas auringonsuojaus auringon sijainnin seurannalla.

Kokonaisuus on myös energiatehokas: talvella aurinkoenergiaa käytetään lämmityskustannusten vähentämiseen, ja kesällä varjostus vähentää jäähdytyskustannuksia.

Auringon asennon seuranta parempaa häikäisysuojausta varten

Lämpötila on 21 astetta, tuulen nopeus on 7,5 kilometriä tunnissa, on hyvin valoisaa eikä sada - lyhyesti sanottuna: on kaunis, aurinkoinen päivä. Meteodata 140 S GPS KNX KNX -sääasema toimittaa tämänkaltaiset tiedot Theben VARIA 826 S KNX -monitoiminäyttöön kyseisissä huoneissa ja MIX2 KNX -verhotoimilaitteisiin ryhmäkeskuksessa - ja varjostus on jo toteutettu toimitetun GPS-paikannuksen mukaan.

Pohjimmiltaan kyse on ohjelmoinnista: miten julkisivu liittyy auringon kulkuun? Mihin vuorokauden aikaan aurinko ilmestyy määritellylle suoja-alueelle ja milloin se poistuu sieltä? Miten sen sijainti muuttuu päivän ja vuoden aikana? Korkeus osoittaa auringon sijainnin, josta auringonvalo paistaa. GPS-sääaseman, monitoiminäytön ja KNX MIX2 -verhotoimilaitteen yhteistoiminta varmistaa luotettavasti, että julkisivun aurinkoisella puolella vallitsevat aina miellyttävät valaistusolosuhteet - ilman häikäisyä. Myönteistä vaikutusta ilmastoinnin hallintaan ei myöskään pidä aliarvioida, sillä järkevä varjostus suojaa ylikuumenemiselta ja vähentää jäähdytyksen ohjauksen energiakustannuksia. Kaikki tämä tietysti mahdollisimman turvallisesti: myrskyn, jään ja pakkasen sattuessa kaihtimet nousevat automaattisesti ylös.

Theben KNX-ratkaisun etu: Toisin kuin muilla palveluntarjoajilla, mittaustietojen käsittely tapahtuu suoraan KNX-sääasemassa. Lisämoduulia ei tarvita.

sun position1
TITLE_FI_FI does not exist
Sääasema
Meteodata Sonne

Häikäisyn seuranta

Kun auringonvalo on korkealla, säleikköjen/verhojen asento säätyy automaattisesti auringon liikkeen mukaan. Näin vältetään häikäisevä ja suora auringonvalo sulkematta päivänvaloa kokonaan pois. 

Theben KNX -verhotoimilaite ohjaa auringon mukaan

TITLE_FI_FI does not exist

Etuja

1. Vähemmän komponentteja - pienemmät kustannukset

 • Toisin kuin useimmilla muilla toimittajilla, mitattujen tietojen käsittely ja auringon sijainnin seuranta suoritetaan suoraan KNX-sääasemassa Meteodata 140 S GPS KNX. Lisäohjausmoduulia ei tarvita.
 • Sääasema turvaa markiisit pakkaselta ja myrskyltä ja ohjaa ne turvalliseen asentoon. Passiivitalot, joissa on sisätilojen kaihtimet, hyötyvät kaihtimien toimilaitteesta JME 4 T 24V: 24V-vaihtoehto on optimaalinen näihin sovelluksiin.


2. Mukautuva ja joustava

 • KNX-sääasema Meteodatan läpinäkyvän kotelon ansiosta sääasema sulautuu harmonisesti arkkitehtuuriin ja taustaväriin.
 • Myös jälkiasennus on helppoa KNX-RF toimilaitteilla, ja se vaatii vain vähän johdotusta. Tietoliikenne KNX Data Secure -salauksen avulla tarjoaa maksimaalisen turvallisuuden
 • MIX2- ja FIX-sarjojen kytkentä-/verhotoimilaitteet mahdollistavat maksimaalisen joustavuuden. 8- ja 16-kanavaisen toimilaitteen lähtöjä voidaan käyttää erikseen kytkentä- tai verhokanavina. Näin voit ohjata taajuusmuuttajia ja myös kytkeä kuormia kustannustehokkaasti yhdellä laitteella.


3. Energiaa säästävä mukavuus

 • Auringon asennon seuranta takaa erittäin miellyttävän ja häikäisemättömän työskentelyn. Lämmityksen ja jäähdytyksen tuki auttaa vähentämään energiankulutusta kaikkina vuodenaikoina.
Meteodata 140 S GPS KNX

Meteodata 140 S GPS KNX

Yhdistelmäanturin, sääaseman ja integroidun GPS-vastaanottimen yhdistelmä tekee Meteodata 140 S GPS KNX:stä todellisen sääasiantuntijan. Auringon asento lasketaan automaattisesti. Lämpötila, sade, tuuli ja kirkkaus tallennetaan tarkasti. Kaikkiaan kolmen kirkkausanturin ansiosta KNX-sääasema soveltuu jopa kahdeksan julkisivun auringonsuojauksen valvontaan.

Tietoja tuotteesta
iON 104 KNX Produktbild 520x294

iON 104 KNX

Integroidulla väyläkytkentäyksiköllä varustetut iON KNX -painikkeet mahdollistavat turvallisen käyttöönoton ja viestinnän tukemalla KNX Data Secure -tekniikkaa. KNX-painikkeilla voidaan ohjata toimintoja kytkentä, himmennys, kaihtimet, arvolähetin, toimintatila, kohtaus, väriohjaus tai sekvenssi. Integroidun lämpötila-anturin avulla myös huonelämpötilan säätö lämmitystoimilaitteen kautta on mahdollista. Tilat ilmaistaan monivärisillä tila-ledillä, joiden kirkkaus on säädettävissä tai automaattisesti säädettävissä. Läpinäkyvä kansi mahdollistaa painikkeiden yksilöllisen merkitsemisen.

Tietoja tuotteesta
JU 1 RF KNX

JU 1 S RF KNX

RF verhotoimilaite ohjaa kaihtimien, ikkunaluukkujen, aurinko- ja yksityisyydensuojien, kattoikkunoiden ja tuuletusluukkujen ohjausta. Painikkeet, ikkunakoskettimet tai jopa lämpötila-anturi voidaan integroida suoraan järjestelmään kahden integroidun tulon kautta. Toimilaitteessa on myös integroitu lämmitys-/jäähdytystuki sekä automaattinen ilmanvaihto. Täydellinen, kun on kyse valaistuksen, huoneen lämpötilan ja auringonsuojan optimaalisesta yhteensovittamisesta.

Tietoja tuotteesta
RMG 8 S KNX

RMG 8 T KNX

KNX MIX2 -toimilaitteilla on mahdollista käyttää erilaisia peruslaitteen ja laajennusten yhdistelmiä. Yleiskäyttöinen toimilaite tuo järjestelmään vieläkin enemmän monipuolisuutta, sillä niiden avulla kanavia voidaan käyttää joko kytkentäulostulona tai taajuusmuuttajien ohjaamiseen. Näitä kytkentä-/verhotoimilaitteita on saatavana myös  FIX-sarjassa.

Tietoja tuotteesta

Theben KNX-huoneilmavaihdon ohjaus

Raikasta ilmaa sisäilmanvaihdon säätöjärjestelmällä

Periaatteessa se on kuin oppikirjasta: on kuuma, ilma on tunkkainen - eikä kukaan pysty keskittymään. Tämä on vakiotilanne yleisesti luokkahuoneissa. Jokainen, jonka on tarkoitus oppia, tarvitsee raitista ilmaa. Thebenin KNX-ohjattu lämmityksen säädin huolehtii juuri tästä.

Miten? Thebenin KNX-toimilaite mittaa huoneen lämpötilan ja suorittaa CO2-mittauksen, jonka perusteella voidaan tehdä johtopäätöksiä happipitoisuudesta. Näin se ei ainoastaan tarjoa miellyttävää lämpöä, vaan myös ilmoittaa, milloin raitista ilmaa on päästettävä taas sisään.

Tästä hyötyvät kaikki: oppilaiden, opettajien ja koulun lisäksi myös rakennuksen omistaja ja kaikki, jotka suosittelevat, asentavat ja ylläpitävät tätä älykästä kiinteistöautomaation muotoa.

Opetuksellisesti arvokas: lämpötilan mittaus CO2-mittauksella

KNX-järjestelmä on järkevä vain silloin, kun kyseessä on huoneiden välinen automaatio. Esimerkiksi kuuden luokkahuoneen lämpötilan säätö. Olipa kyseessä keskitetty tai hajautettu ohjaus: Theben tarjoaa oikean ratkaisun monilla erilaisilla lämmitystoimilaitteiden malleilla.

Luokkahuoneissa AMUN 716 S KNX CO2-anturi mittaa huoneen lämpötilan, suhteellisen kosteuden ja ilman CO2-pitoisuuden. Lämmitystoimilaite puolestaan ohjaa lämmitystä koordinoidusti sisä- ja ulkolämpötilan kanssa. Theben puhallinkonvektorin avulla sinun ei tarvitse päättää lämmityksen tai jäähdytyksen välillä: Puhallinkonvektori tarjoaa - asennustyypistä riippuen - molemmat vaihtoehdot. Puhallinkonvektorin toimilaite voi ohjata molempia. Näin ollen Theben tarjoaa sinulle investointivarmuutta ja joustavuutta.

Leudolla säällä järjestelmä siirtyy kesäkäyttöön ja vähentää energiankulutusta. Kun ikkuna avataan, pakkassuojaustila käynnistyy. Läsnäolopainikkeen painikkeen painalluksella siirrytään mukavuus-tila. Joka tapauksessa oppilaat nauttivat jatkuvasti miellyttävistä lämpötiloista luokkahuoneissa. Lisäksi huoneanturi antaa CO2-mittauksen avulla tietoa ilmanlaadusta ja siitä, milloin on aika tuulettaa uudelleen.

Room climate control
Room climate control
Room climate control

AMUN 716 S KNX CO2-huoneilma-anturi mittaa huoneilman kosteutta ja lämpötilaa sekä CO2-pitoisuutta alueella 300-5 000 ppm.

Raumklima Tabelle CO2 1290 DE 

Theben KNX-ilmanvaihdon ohjaus säätelee lämpötilaa, ilmanlaatua ja energiankulutusta

Room climate control Application

Etuja

1. Vähemmän laitteita, vähemmän asennustyötä

 • Jokaisessa nykyisessä lämmitystoimilaitteessamme on riippumaton ja täysimittainen huonelämpötilan säädin jokaista kanavaa varten. Huonelämpötila siirretään yksittäisissä huoneissa olevasta AMUN 716 S KNX CO2 -anturista lämmitystoimilaitteeseen. Tämä vähentää laitekustannuksia, koska erillistä huonelämpötilan säädintä ei tarvita jokaista huonetta varten
 • Asennustyötä voidaan vähentää huomattavasti käyttämällä uppoasennettavaa lämmitystoimilaitetta HU 1 KNX tai RF toimilaitetta HU 1 RF KNX. Molemmat laitteet tukevat myös suojattua viestintää KNX Data Secure -standardin mukaisesti

 

2. Turvallisesti valvottu

 • Puhallinkonvektorin toimilaitteessa FCA 2 KNX on kaksi sisääntuloa kondenssiveden valvontaa ja ulkoisen lämpötila-anturin tai ikkunakoskettimen liittämistä varten.
 • Kaikissa nykyisissä lämmitystoimilaitteissamme on ylikuormitus- ja oikosulkusuojaus, koska: Parempi katsoa kuin katua.


3. Yleisesti sovellettavissa

 • FCA 2 KNX tukee sekä 2- että 4-putkijärjestelmiä. 2-putkijärjestelmää voidaan käyttää tarpeen mukaan lämmitykseen tai jäähdytykseen. 4-putkijärjestelmä koostuu erillisestä meno- ja paluuvirtauksesta lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmää varten. Venttiileitä ohjataan 0-10 V:n lähdöillä, puhallinta valinnaisesti kytkimellä tai myös 0-10 V:n kautta.
 • HMT 12 S KNX:llä voidaan ohjata joko 12 x 24 V tai 0-10 V toimilaitteita.
AMUN

AMUN 716 S KNX

AMUN 716 S KNX CO2-anturi valvoo CO2-pitoisuutta kouluissa ja luokkahuoneissa, toimistoissa ja kokoustiloissa tai jopa passiivi- ja matalaenergiataloissa. Integroidun lämpötilasäätimen ansiosta se sopii erinomaisesti huonelämpötilan tehokkaaseen säätöön ja KNX-järjestelmien ilmanvaihtojärjestelmien huoneilmasta riippuvaiseen säätöön. Yleisasennuslevyn avulla AMUN 716 S KNX voidaan asentaa seinään tai kytkentärasiaan.

Tietoja tuotteesta
HU 1 KNX

HU 1 KNX

KNX-huoneeseen upotettava lämmitystoimilaite HU 1 KNX eliminoi kustannusintensiivisen johdotuksen tarpeen ryhmäkeskuksessa. Uppoasennettavassa KNX-lämmitystoimilaitteessa on kaksi binäärituloa laitetta kohti, joista toinen voidaan yhdistää lämpötila-anturiin, ja virransyöttö väyläjännitteen kautta.

Tietoja tuotteesta
HMT 12 S KNX

HMT 12 S KNX

Thebenin KNX-lämmitystoimilaite HMT 12 S KNX voidaan asentaa helposti lämmityspiirin jakotukkiin asennuskiskon avulla. Se tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita toimintoja, joiden avulla voidaan lisätä merkittävästi lämmitysjärjestelmän energiatehokkuutta:

 • Virtauslämpötilan säätö tarpeen mukaan
 • KNX-huonetermostaattia ei tarvita
 • Muuttuva lähtösignaali
 • Kysynnästä riippuvainen valvonta
 • Käytännön suojaustoiminnot
Tietoja tuotteesta
FCA2 KNX

FCA 2 KNX

Puhallinkonvektorin FCA 2 KNC -toimilaite tarjoaa kaikki lämmityksen ohjaukselta toivomasi mukavuudet: Lämpötilaa voidaan nostaa tai laskea täsmälleen asteen verran suhteellisesti säädettävien säätöventtiilien (1-10 V) ansiosta. Ihanteellinen hotellihuoneisiin, toimistorakennuksiin ja kerrostaloihin. Kahden tulon avulla on mahdollista liittää ulkoinen lämpötila-anturi tai ikkunakoskettimen ja valvoa kondenssivettä. FCA 2 KNX tukee sekä 2- että 4-putkijärjestelmiä, ja sillä voidaan ohjata myös pieniä ilmalämpöpumppuja.

Tietoja tuotteesta