KNX

Tehokkaat KNX-komponentit integroituihin KNX-järjestelmiin

KNX:stä on tulossa yhä useammin uraauurtava standardi koti- ja rakennusautomaatiossa maailmanlaajuisesti. Thebenin KNX-tuotteilla voit ohjata muun muassa sisäilmastoa, valaistusta ja kaihtimia automaattisesti ja erittäin tehokkaasti - sekä toiminnallisissa ja kaupallisissa rakennuksissa että yksityiskodeissa. KNX-järjestelmät tekevät rakennuksesta älykkään kodin tai älykkään rakennuksen. Olipa kyseessä sitten läsnäolotunnistin, toimilaite, sääasema, toimilaite tai CO2-anturi: KNX-komponentit varmistavat, että energiaa voidaan käyttää tehokkaammin ja ihmisten asumismukavuutta voidaan parantaa. KNX rakentaa myös siltoja esimerkiksi DALI-valaistuksen ohjauksen maailmaan.

Tehokkaat KNX-komponentit integroituihin KNX-järjestelmiin

KNX:stä on tulossa yhä useammin maailmanlaajuinen standardi koti- ja rakennusautomaatiossa. Thebenin KNX-tuotteilla voit ohjata muun muassa huoneilmastoa, valaistusta ja kaihtimia automaattisesti ja erittäin tehokkaasti - sekä toiminnallisissa ja kaupallisissa rakennuksissa että yksityiskodeissa. KNX-järjestelmät tekevät rakennuksesta älykkään kodin tai älykkään rakennuksen. Olipa kyseessä läsnäolotunnistin, toimilaite, sääasema, toimilaite tai CO2-anturi: KNX-komponentit varmistavat, että energiaa käytetään tehokkaammin ja ihmisten asumismukavuutta voidaan parantaa. KNX rakentaa myös siltoja esimerkiksi DALI-valaistuksen ohjauksen maailmaan.

KNX läsnäolotunnistimet ja KNX liiketunnistimet
Thebenin KNX-läsnäoloilmaisimilla ja KNX-liikeilmaisimilla sinulla on kaikki mahdollisuudet energiatehokkaaseen ja älykkääseen valaistuksen ohjaukseen energiatehokas ja älykäs valaistuksen ohjaus avoinna sinulle. Klassisen sovelluksen lisäksi, joka koskee valaistuksen ohjausta toimistoissa, käytävillä ja julkisissa rakennuksissa, voit myös ohjata lämmitystä ja ilmastointia läsnäolon mukaan. Joten säästät energiakustannuksia ja vähennät CO2-päästöjä huomattavasti.

KNX painike & KNX huoneohjain
iON KNX-painikkeet ja huoneohjaimet, joissa on integroitu lämpötila-anturi ovat erinomainen vaihtoehto binäärituloille. Ne mahdollistavat monenlaisten toimintojen käynnistämisen KNX-järjestelmissä yhdellä napin painalluksella. Yksilöllistä huonesuunnittelua varten iON KNX -painikeantureita ja -huonesäätimiä on saatavana valkoisena, mustana ja hopeanvärisenä. Lisäksi KNX-painikkeet tukevat turvallista tiedonsiirtoa KNX Data Secure -palvelun kautta.

KNX-järjestelmän laitteet ja KNX-sarjat
IPsecure-liitännät ja -reitittimet muodostavat rajapinnan IP- ja KNX-verkkojen välille. Erityislaitteet toimivat USB-liitäntänä tietokoneesta KNX-järjestelmään. KNX-linjakytkimet yhdistävät useita KNX-linjoja, kun taas KNX-mediakytkimet yhdistävät KNX-radiolaitteet langallisiin KNX-asennuksiin. KNX-virtalähteet, joiden teho on 160 mA, 320 mA, 640 mA ja 1280 mA, tuottavat aina tarvittavan järjestelmäjännitteen suurella hyötysuhteella. KNX-radiopainikeliitännät tarjoavat 4 binäärituloa potentiaalivapaille painikkeille.  KNX-sarjat, jotka koostuvat virtalähteestä, toimilaitteista ja painikeliitännöistä, mahdollistavat KNX-järjestelmän nopean käyttöönoton. Myös radiopohjainen.   

KNX REG -toimilaitteet ja KNX-yhdyskäytävät 
KNX MIX2 -toimilaitesarjan avulla kytkentätoimilaitteita, sokkotoimilaitteita, yleishimmennystoimilaitteita, lämmitystoimilaitteita, yhdistelmätoimilaitteita ja binäärituloja voidaan yhdistellä älykkäästi ja tilaa säästävästi perusmoduulien ja laajennusmoduulien avulla. Tarvittaessa KNX-himmennysvahvistimet laajentavat MIX2-yleishimmennystoimilaitteiden tehon jopa 1 000 W:iin kanavaa kohti. Theben FIX KNX-toimilaitteet muodostavat tehokkaan perustan KNX-rakennusautomaatiolle toiminnallisissa ja liikerakennuksissa. DALI-2 KNX Gateways yhdistää DALI-valaistuksen ohjauksen KNX-järjestelmiin. Saatavilla ovat muun muassa Single Master Application Controller ja Multi Master Application Controller sekä laitevaihtoehto broadcast-toimilaitteena. Kaikki KNX-yhdyskäytävät mahdollistavat myös värivalojen ohjauksen DALI Device Type 8 (DT8) -laitteen mukaisesti.

KNX uppoasennettavat toimilaitteet ja KNX uppoasennettavat radiotoimilaitteet
Theben KNX uppoasennettavat toimilaitteet TP- ja radioversioina tukevat seuraavia toimintoja tiedonsiirtoa "KNX Data Secure" -standardin mukaisella salauksella Standardi. Kompaktin rakenteensa ansiosta uppoasennettavat KNX-toimilaitteet sopivat mihin tahansa kytkentärasiaan. KNX-radiotoimilaitteet yhdessä TP-RF KNX-mediakytkimen kanssa mahdollistavat KNX-asennuksen yksinkertaisen laajentamisen rakennuksissa, joissa on jo olemassa oleva langallinen KNX-järjestelmä. Näin KNX-järjestelmään on helppo integroida rakennuksen tai toimintojen laajennuksia myöhemmin.

KNX-binääritulot
Theben tarjoaa laajan valikoiman KNX-painikeliitäntöjä uppoasennettavaksi (2-gang, 4-gang, 6-gang, 8-gang) tai REG-binäärituloina (6-gang, 12-gang) DIN-kiskoon asennettavaksi. Saatavana on myös KNX-radiopainikeliitäntöjä, joissa on 4 binäärituloa potentiaalivapaille painikkeille .

KNX-lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaus
Thebenin lämmityksen ja ilmastoinnin ohjaukseen tarkoitettujen KNX-toimilaitteiden tuotevalikoima sisältää REG 6-kertaiset ja 12-kertaiset KNX-lämmitystoimilaitteet lämpölaitteiden ohjaukseen. Erityiset lämmitystoimilaitteet lämmityspiirin jakotukissa käytettäväksi ohjaavat jopa 12 lämmityspiiriä lämpötoimilaitteilla ja integroivat jopa kaksi lämmityspiiripumppua. Puhallinkonvektorin toimilaitteet 2- ja 4-putkijärjestelmiä varten ohjaavat puhallinkonvektoreita, joissa on enintään kolme puhallusvaihetta.
RAMSES KNX -huonetermostaatit toimivat yksittäisinä huonelämpötilan säätölaitteina, joilla ohjataan lämmitystoimilaitteita, moottoroituja toimilaitteita tai puhallinkonvektoreita. CHEOPS KNX -moottoritoimilaite, jossa on integroitu ohjain, ohjaa lämmitys- ja jäähdytysventtiilejä ja säätää tarvittaessa myös lisävaiheita. AMUN KNX CO2-anturit, joissa on integroitu yksilöllinen huonelämpötilan säädin, varmistavat optimaalisen ilmanlaadun huoneessa. iON KNX-painikkeet ja huoneohjaimet, joissa on integroitu lämpötila-anturi  muodostavat perustan visualisoinnille ja lämpötilan säädölle KNX-lämmitystoimilaitteen kautta.   

KNX-anturit
Meteodata KNX -sääasemat havaitsevat tuulen, sateen, lämpötilan ja kirkkauden ja mahdollistavat täysin automaattisen kaihtimien ja aurinkovarjojen ohjauksen automaattisella auringon asennon seurannalla. LUNA KNX -kirkkausantureita ja KNX-hämäräkytkimiä käytetään kaihtimien, markiisien ja ikkunaluukkujen kirkkaudesta riippuvaan ohjaukseen ulkona.

KNX-kellot
Digitaaliset KNX-aikakytkimet vuosi- ja astro-ohjelmalla DIN-kiskoon asennettaviksi mahdollistavat kuormien ajasta riippuvan ohjauksen. Aika synkronoidaan kytkemällä ulkoinen DCF- tai GPS-antenni. OSIRIA KNX -sisäkelloja seinä-, katto- tai uppoasennukseen on saatavana pyöreinä tai neliön muotoisina, yksi- tai kaksipuolisina sekä eri halkaisijoilla ja kellotauluvaihtoehdoilla.