itsestäänselvyys Olipa kyseessä eteinen tai varastotila, yksityiskoti tai liikerakennus - Theben tarjoaa jokaiseen sovellukseen ihanteellisen läsnäolotunnistimen ja liiketunnistimen seinä- ja kattoasennukseen. Kaikki yksiköt ovat helppoja koota ja helppokäyttöisiä. Ne auttavat myös säästämään energiaa läsnäolosta tai liikkeestä riippuvan valaistuksen ohjauksen avulla ja lisäävät mukavuutta ja turvallisuutta sisällä ja ulkona. Klassisten laitteiden lisäksi Theben tarjoaa myös KNX-järjestelmissä käytettäviä laitteita ja DALI-2-standardin mukaisia valaistuskonsepteja.
Olipa kyseessä eteinen tai varastotila, yksityiskoti tai liikerakennus - Theben tarjoaa jokaiseen sovellukseen ihanteellisen läsnäolotunnistimen ja liiketunnistimen seinä- ja kattoasennukseen. Kaikki yksiköt ovat helppoja koota ja helppokäyttöisiä. Ne auttavat myös säästämään energiaa läsnäolosta tai liikkeestä riippuvan valaistuksen ohjauksen avulla ja lisäävät mukavuutta ja turvallisuutta sisällä ja ulkona. Klassisten laitteiden lisäksi Theben tarjoaa myös KNX-järjestelmissä käytettäviä laitteita ja DALI-2-standardin mukaisia valaistuskonsepteja.
Mitä eroa on läsnäolotunnistimella ja liiketunnistimella?
Läsnäolotunnistimet toimivat samalla periaatteella kuin liiketunnistimet: Ne rekisteröivät lämpösäteilyä ympäristössään tai havaitsemisalueellaan. Jos ilmaisinalueella havaitaan lämpösäteilyä, joka aiheutuu esimerkiksi lähestyvästä henkilöstä, läsnäolotunnistin muuntaa sen mitattavaksi sähköiseksi signaaliksi. Kun kirkkaus laskee alle asetetun kynnysarvon, valo kytkeytyy päälle.
Liiketunnistimien ja läsnäolotunnistimien ero on tunnistimien herkkyydessä. Läsnäolotunnistimissa on paljon herkemmät anturit kuin liiketunnistimissa, ja ne rekisteröivät pienimmätkin liikkeet. Herkät anturit jakavat läsnäolotunnistimen havaitsemisalueen tasaisesti jopa 1 000 vyöhykkeeseen. Vyöhykkeet kulkevat shakkilaudan tavoin koko havaintoalueen läpi. Jopa vähäiset muutokset lämpökuvassa, kuten näppäimistöllä kirjoittaminen avokonttorissa, rekisteröidään. Liiketunnistin taas reagoi vain lämpökuvan suuriin muutoksiin, joten se soveltuu lähinnä sovelluksiin, joissa on kyse suuremmista, kävelevistä liikkeistä tai ulkoilmassa tapahtuvista liikkeistä.
Toinen ero liiketunnistimien ja läsnäolotunnistimien välillä on valonmittaus. Liiketunnistin mittaa kirkkauden kerran, kun se kytkee valon päälle liikkeen seurauksena. Jos se rekisteröi liikettä myöhemmässä vaiheessa, esimerkiksi aamulla toimistohuoneessa, ylitysaikaa säädetään uudelleen ja uudelleen. Valo pysyy siis edelleen päällä, vaikka päivänvalo olisi jo riittävä ja asetettu kirkkausarvo on jo kauan sitten ylitetty. Valo jää siis palamaan tarpeettomasti.
Läsnäolotunnistimet sen sijaan mittaavat jatkuvasti kirkkautta: jos yksilöllisesti asetettu kirkkausarvo ylittyy, läsnäolotunnistin sammuttaa valon, vaikka se havaitsisi liikettä. Energiakustannusten lisäksi tämä säästää myös paljon hiilidioksidia.
Mihin sovelluksiin läsnäolotunnistimet tai liiketunnistimet soveltuvat?
Läsnäoloilmaisimet ja liiketunnistimet tarjoavat valtavan määrän erilaisia sovelluksia sisällä ja ulkona, ja ne täyttävät kaikkein vaativimmatkin vaatimukset, jotka koskevat kätevää ja energiatehokasta valaistuksen ohjausta. Tässä muutamia esimerkkejä:
Läsnäoloilmaisimet voivat tehdä muutakin kuin valoa
Theben läsnäolotunnistimien avulla kaikki mahdollisuudet energiatehokkaaseen ja älykkääseen valaistuksen ohjaukseen ovat avoinna. Klassisen sovelluksen lisäksi, joka koskee valaistuksen ohjausta toimistoissa, käytävillä ja julkisissa rakennuksissa, voit myös ohjata lämmitystä ja ilmastointia läsnäolon mukaan. Näin säästät energiakustannuksia ja vähennät merkittävästi CO2-päästöjä. Läsnäolotunnistimet reagoivat pienimpiinkin liikkeisiin ja mittaavat samanaikaisesti huoneen kirkkautta. Jos liikettä ei enää rekisteröidä tai yksilöllisesti määritetty kirkkausarvo ylittyy, läsnäolotunnistin sammuttaa valon automaattisesti.
Neliönmuotoisen havaintoalueen etu
Neliönmuotoinen tunnistusalue soveltuu erinomaisesti suurimpaan osaan tiloista, joissa käytetään läsnäolotunnistimia. Näin yksittäiset ilmaisimet voidaan sijoittaa täydellisesti. Aukkoja ja tarpeettomia päällekkäisyyksiä. Ilman kuolleita kulmia. Tämä helpottaa suunnittelua, vähentää asennustyötä, säästää energiaa ja alentaa kustannuksia. Tämä johtuu siitä, että neliönmuotoisen tunnistusalueen vuoksi tarvitaan yleensä vähemmän laitteita.
Läsnäolotunnistimien ja liiketunnistimien optimaalinen suunnittelu
Kaikkien, jotka haluavat sijoittaa, käyttää ja ohjata valoa oikein alusta alkaen, kannattaa käyttää ilmaista Relux-valosimulaatiota. Relux tarjoaa ammattimaisen suunnitteluohjelmiston monimutkaisten valaistuksenohjaustehtävien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Suunnittelijoille, arkkitehdeille ja valaistussuunnittelijoille tarkoitettu ohjelmisto perustuu monien valmistajien valaistusratkaisuihin, ja käyttäjät ympäri maailmaa arvostavat sitä. Theben on Reluxin jäsen tuoteryhmässä Anturit.
RED CAD-suunnitteluohjelmiston avulla suunnitelmat voidaan luoda ammattimaisesti ja tehokkaasti. Integroidun symbolikirjaston ansiosta Theben liiketunnistimien ja läsnäolotunnistimien tunnistusalueet voidaan sisällyttää suunnitelmiin nopeasti ja luotettavasti