Elektroninen

Digitale Raumthermostate zur Wandmontage und Unterputz-Montage

Über ein elektronisches Raumthermostat von Theben lassen sich alle herkömmlichen Heizungen energieeffizient steuern: Wärmepumpen, Gastherme, Fußbodenheizungen oder Elektroheizungen. Individuell einstellbare Heiz- und Temperaturprofile sorgen für ein warmes Zuhause und niedrige Energiekosten. Die Einzelraum-Regelung ist in Kombination mit Theben Stellantrieben möglich. Das digitale Raumthermostat RAMSES 714 A bietet zudem einen externen Temperatursensor für Fußbodenheizungen (Feuchträume oder Badheizungen). Ein LED-Lämpchen zeigt bei allen Geräten den Status der Heizung an. Digitale Raumthermostate von Theben zur Unterputz-Montage passen in die Adapterrahmen der gängigen Schalterhersteller und fügen sich harmonisch in bestehende Schalter- und Steckdosenreihen ein. Hier ist die externe Temperaturabsenkung (3 K oder 5 K) durch Ansteuerung mit einer Zeitschaltuhr möglich. Bei Geräten zur Wandmontage ist die integrierte Temperaturabsenkung (ca. 3,5 K) ebenfalls durch Ansteuerung mit einer Zeitschaltuhr möglich. Die Temperaturabsenkung kann durch Öffnen einer Drahtbrücke auf 2 K reduziert werden.

Digitaaliset, sovelluksen tai näytön kautta ohjattavat ja analogiset kellotermostaatit

OpenTherm, analoginen vai digitaalinen? 230 V käyttöjännite vai akkukäyttö? Radio-ohjauksella vai ilman? Riippumatta siitä, mihin sovellukseen etsit kellotermostaattia, löydät Thebeniltä oikean laitteen huonelämpötilan ajasta riippuvaiseen säätöön. Esiasennettuja lämpötilaprofiileja voidaan säätää nopeasti ja helposti digitaalisten kellotermostaattien näytön kautta. Lisäksi monien yksiköiden toimintoja voidaan ohjata kätevästi sovelluksen kautta. Olipa kyseessä lämpöpumppu, lattialämmitys tai patterit - niitä kaikkia voidaan ohjata RAMSES-kellotermostaateilla. Theben analogisilla kellotermostaateilla ohjataan myös lämpöpumppuja, lattialämmitysjärjestelmiä tai termisiä toimilaitteita kätevästi ja energiaa säästävästi relekontaktin kautta. Tässä voit yksinkertaisesti säätää päivittäistä tai viikoittaista ohjelmaa segmenttikiekoissa olevien välilehtien tai sovelluksen avulla.

Digitaaliset kellotermostaatit, joissa on sovellusohjaus
Digitaaliset kellotermostaatit seinä- ja uppoasennukseen mahdollistavat päälle/pois kytkettävien lämmittimien ja sähkölämmittimien huonelämpötilan ajasta riippuvan valvonnan ja ohjauksen sekä vyöhyke- ja yksittäisten huoneiden ohjauksen. Lämmitys voidaan esimerkiksi säätää normaalilämpötilaan virka-aikana ja laskea sitä virka-ajan jälkeen. Sama koskee esimerkiksi omakotitaloja tai asuntoja: Jos huoneen lämpötilaa lasketaan poissa ollessasi tai yöllä, säästät jopa 6 % energiaa astetta kohden. Lisäksi usean lämpötilan valinta esimerkiksi kylpyhuoneessa on järkevää: kun yölämpötila lasketaan 17 °C:een, päivälämpötila 20 °C:een ja lämpötila nostetaan 24 °C:een kylpyaikana, voidaan paitsi säästää lämmitysenergiaa myös parantaa asumismukavuutta.

RAMSES 812 BLE ja RAMSES 814 BLE UP -digitaaliset kellotermostaatit mahdollistavat huoneenlämpötilan energiansäästöohjauksen On/Off-lämmitysjärjestelmien, vyöhyke- tai yksittäisten huoneiden ohjauksen sekä sähkölämmitysjärjestelmien avulla esimerkiksi omakotitaloissa ja asunnoissa. Laitteita voidaan käyttää kätevästi sovelluksen kautta ja RAMSES 812 top3 :n tapauksessa myös valaistun näytön kautta. Sovelluksen ja RAMSES BLE:n välinen viestintä tapahtuu väärentämissuojatun Bluetooth Low Energy (BLE) -yhteyden kautta - ilman internet-yhteyttä. Ulkoinen tulo mahdollistaa ulkolämpötila-anturin, lattia-anturin, liiketunnistimen tai puhelinyhteyden joustavan liittämisen. RAMSES 812 top3 ja RAMSES 812 BLE soveltuvat seinäasennukseen, mutta RAMSES 814 BLE UP -digitaalikellotermostaattia voidaan käyttää uppoasennukseen minkä tahansa kytkinohjelman kanssa tai kaihtimen alle. Lämpötila-anturi sisältyy toimitukseen.

Digitaaliset kellotermostaatit, joissa on näyttö
Theben RAMSES-kellotermostaatilla voit ohjata lämpöpumppua, lattialämmitystä, patteria tai kaasukattilaa energiaa säästävällä ja ympäristöystävällisellä tavalla esimerkiksi omakotitaloissa, asunnoissa, lämmitysvyöhykkeissä, toimistoissa, myyntitiloissa, työpajoissa, vastaanotoilla ja loma-asunnoissa. Digitaalisten kellotermostaattien aika- ja lämpötilaprofiilit lämmittävät huoneet juuri silloin, kun haluat: Kylpyhuone on aamulla kello 7 ja 8 välillä mukavan lämmin, olohuoneen lämpötila laskee automaattisesti kello 22:sta alkaen. Eri lämpötilaprofiileja voidaan säätää kätevästi taustavalaistun näytön tekstittömän käyttöliittymän avulla. Loma-asunnoissa päivämäärän tai puhelimen avulla ohjattava kellotermostaatti varmistaa, että putket eivät jäädy, kun olet poissa, ja että lomasi alkaa lämpimästi.

RAMSES 812 top3 Digitaalisia kellotermostaatteja voi käyttää paitsi kätevästi sovelluksen, myös taustavalaistun LCD-näytön kautta. Laitteissa on kolme yksilöllisesti ohjelmoitavaa viikko-ohjelmaa sekä mukavuus-, eko- ja takaisinkytkentätoiminnot. Asennus on mahdollista joustavasti seinään tai uppoasennettavaan rasiaan. 

Digitaaliset kellotermostaatit, joissa on radio-ohjaus RAMSES 813 top3 HF on paristokäyttöinen digitaalinen kellotermostaatti, jolla voidaan ohjata huoneen lämpötilaa radiolla. Radiokellotermostaattia on saatavana erilaisina sarjoina erilaisiin tarpeisiin.

  • Set A: Koostuu yhdestä RAMSES 813 top3 HF- ja yhdestä REC 11 -vastaanottimesta, jossa on yksi NO-kontakti 16(2) A/250 V AC, seinäasennukseen.
  • Set 1: Koostuu RAMSES 813 top3 HF:stä ja REC 1 -vastaanottimesta, jossa on yksi vaihtokosketin 6(2) A/250 V AC.

OpenTherm, käyttöjännite 230 V tai akkukäyttöön
Digitaalisten kellotermostaattien perheeseen kuuluu laitteita, joissa on 230 V:n käyttöjännite sekä paristoversio. Akkuversiot soveltuvat myös erinomaisesti jälkiasennukseen 2-johdinliitännällä. Lisäksi saatavilla on erilaisia OpenTherm-versioita 230 V:n käyttöjännitteellä tai OpenTherm-väylän kautta syötettävällä jännitteellä.

Analogiset kellotermostaatit 
Theben analogisilla kellotermostaateilla ohjataan lämpöpumppuja, lattialämmitysjärjestelmiä, pattereita tai kaasukattiloita ympäristöystävällisesti ja energiaa säästäen. Valitse segmenttikiekon avulla päivä- ja viikko-ohjelman välillä ja lämmitä huoneesi silloin, kun haluat. Valitse halutut kytkentä- ja katkaisuajat 24h-segmenttikytkentälevyltä pistokkeiden avulla ja käännä levy sitten ympäri. Levyn takapuolella näkyy 7 päivän segmentit. Näiden yksilöllisesti säädettävien lämpötilaprofiilien lisäksi voit valita toimintatilojen, kuten "pysyvä takaisinkytkentälämpötila", "pysyvä normaalilämpötila", "automaattinen tila" ja "pakkas- ja kasvinsuojelu", välillä. Seinään asennettavia analogisia kellotermostaatteja on saatavana 230 V:n käyttöjännitteellä tai paristokäyttöisinä versioina.